Prima pagină > Istorie > Civilizatia Sumeriana

Civilizatia Sumeriana

Cea mai veche civilizatie pamanteana

Civilizatia sumeriana dateaza de la incepul istoriei umane,acest lucru fiind verificat si aratat prin numeroasele descoperiri arheologice care au avut loc si tot odata se sustine faptul ca aceasta a fost  ajutata de extrateresti in evoluatia lor, facand trecere de la preistorie la istoria umana.

Originile civilizatiei

Civilizatia sumeriana facea partea din poporul mesopotan,mai exact era chiar prima civilizatie aparuta a omenirii,acest fapt fiind dovedit in ziua de astazi prin descoperirile arheologice si doveziile stiintifice aparute de-a lungul timpului.Acestia erau situati intre fluviile Tigru si Eufrat, in prezent fiind teritoriul Irakian.Se sustine ca civilizatia sumeriana a aparut aproximativ acum 8 milenii si spre uimirea tutoror acesta prezenta urmele ale unei civilizatii foarte dezvoltate si bine organizate.

Societatea civilizatiei sumeriene

Locuiau in asezari construite din lut si caramida arsa,hrana acestora era simpla iar berea se obtinea din orz. Printr-o munca  perseverenta, sumerienii au asanat mlastinile si au construit un sistem ingenios de canale de irigatii. În cultivare foloseau plugul tras de boi, seceri de argilă, piatră, aramă sau bronz.

Sumerieni faceau comert in piete uriase,folosindu-se de discuri din lut pentru cumpararea diferitelor bunuri dorite,astfel reusind ca civilizatia sa prospere si sa creasca din ce in ce mai mult.

Acestia au inventat scrierea cuneiforma,utilizau in calcul sistemul ternar de conturi,cunosteau numerele Fibonacci,au construit primele orase civilizate(Ur, Babilon, Assur, Ninive),au facut descoperiri în astrologie si astronomie.Totodata au construit adevarate retele de canalizare si asezari omenesti.

                                                                                                       – Templu Sumerian-

Nu in ultimul rand au construit si temple in fiecare oras , denumite Ziggurate, acestea se aflau in centrul fiecaruia, aveau forma unei piramide inalte unde se oficializau ceremonii religioase și efectuau sacrificii în vârful turnului. Zigguratul era împărțit în șapte etaje, deoarece sumerienii credeau că zeii coborau din cer în șapte zile.

Cultura

Sumerienii au fost primi care au inventat scrisul,astfel formand prima limba scrisa,acest lucru fiind prezentat in scrieriile gasite in pasajele biblice din vechiul si noul testatament.Multe dintre scrieri relateaza o perioada de timp cand Zeii denumiti Annunaki traiau pe pamant alaturi de oameni.Si totodata  sumerienii ne-au lasat 7 table sacre in care explicau foarte amanuntit crearea noastra, iar in ziua de astazi fiind cunoscute drept „Cele 7 zile ale creatiei”.

De asemenea, pe tablite este prezentat si faptul ca un zeu a ales o anumita persoana careia i-a impartasit cunostiintele construirii unui vas care sa poata rezista la un potop de mari dimensiuni. Toate poveştile din Biblie sunt doar versiunile traduse din textele sumeriene originale care sunt si astazi conservate pe tablele de piatra, neschimbate.

Religia

Religia acestora era politeista cu o mare influenta animista. Arheologii au explicat ca toata societatea era construită pe o cultura si religie animista. Oamenii credeau în ZI (spirite) carora le slujeau organizand tot felul de ceremoniale pagane.Putem sustine dupa toate istorisirile gasite faptul ca sumerienii aveau in jur de 60 de zeitati.

Fiecare oras a avut propriul sau zeu suprem,temple inchinate zeilor erau intalnite in toate orasele sumerienilor si pe langa acestea fiecare asezare avea un mare preot in frunte.

Descoperiri arheologice

De-a lungul anilor s-au descoperit o sumedenie de istorisire si manuscrise sumeriene care au socat lumea prin dezvaluirile lor.In unele manuscrise antice sumeriene sunt informatii disponibile cu privire la originea vietii intelectuale pe Pamant. Conform acestor date, genul Homo sapiens modern a fost creat în mod artificial, prin utilizarea cunostintelor in domeniul ingineriei genetice .Totul fiind posibil doar cu ajutorul asa zisilor zei care defapt erau extrateresti denumiti Annunaki care insemna „cei care din rai au venit pe pământ”.Sumerieni au lasat artifacte, imagini si scrieri in piatra care descriu faptul ca Annunaki au venit pe pamant de pe o alta planeta din sistemul nostru solar. Ei numesc aceasta planeta Nibiru a carei orbita este de 3600 de ani in jurul soarelui,situandu-se undeva dupa planeta Pluto.

In alte manuscrise s-a descris cu o acuratete impresionanta culoarea, marimea si distanta dintre celelalte planete din sistemul nostru solar.Ceea ce doar in  anul 1970 s-a putut confirma veridicitatea acestora,fapt care a pus pe ganduri pe multi dintre oamenii de stiinta.

Dupa toate acestea si dupa cateva documentare care am avut oportunitatea sa le vizionez sustin cu tarie faptul ca civilizatia noastra a fost ajutata cu siguranta de fiinte extraterestre,ceea ma face sa imi pun o alta intrebare:

” Unde sunt oare acum aceste fiinte extratereste?”

O zi placuta !

T. Bogdan

Anunțuri
Categorii:Istorie
 1. 08/04/2012 la 12:05 pm

  Poate sunt printre noi aceste fiinte extratereste si au sa apara cand cred ei de cuviinta.

  • 10/04/2012 la 5:27 pm

   Eu cred ca doar cu trecerea timpului vom stii daca aceste fiinte extraterestre sunt printre noi,depinde doar de ei daca doresc sa isi dezvaluie existenta si cel mai important este impactul acestei dezvaluiri.

 2. Shary
  01/07/2012 la 6:39 pm

  fac parte din noi!!!!

 3. ioan turensky
  02/09/2012 la 11:34 am

  ADEVARAT ! Dar foarte succint !

  • ioan turensky
   02/09/2012 la 11:42 am

   Astazi putem spune:Adevarat,dar revoltator de +DEVIAT+ !!

 4. sumerianu
  06/02/2013 la 10:22 pm

  reputatul carl sagan a avertizat k o intilnire a speciei umane cu o civilzatie mai avansata s-ar putea s-a fie in detrimentul nostru lucru intarit de isaac asimov alt savant renumit

 5. gabriela yefet
  13/02/2013 la 10:09 pm

  as vrea sa prind ziua in care sa se descopere adevarul despre ”creatia in 7 zile”

  • 21/02/2013 la 12:22 pm

   Cu siguranta nu esti singura persoana care doreste acest lucru .

 6. Lavinia
  06/03/2014 la 8:34 am

  Extraterestri nu exista…Exista Dumnezeu.. 🙂

 7. 17/07/2014 la 10:24 am

  Sumerieni – Sumeria – Symeria – Simeria = oras ardelean langa Deva. Sumerienii sunt de pe meleagurile noastre si de provenienta pelasga la origine. Cultura cu ceramica tip Cucuteni si tablitele de la Tartaria arata dovedit o civilizatie mult mai veche 🙂
  vezi acest articol cuprinzator: http://lupuldacicblogg.wordpress.com/dacia-taramul-zeilor/

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: