Prima pagină > Istorie > Bombardamentele atomice de la Nagasaki si Hiroshima

Bombardamentele atomice de la Nagasaki si Hiroshima

 -Cruzimea din al doilea razboi mondial-

Dupa 66 de ani de la primele doua bombe atomice care s-au folosit in cel de-al doilea razboi mondial asupra Japoniei,isi pune cineva intrebarea:

„Oare chiar era nevoie de o asa mare cruzime pentru castigarea razboiului?”

Ei bine eu sustin cu tarie ca NU.Totul se putea evita daca lucrurile erau privite din alta perspectiva daca lucrurile erau altfel analizate si daca se luau masurile adecvate de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, mai exact oprirea lui Adolf Hitler cand acesta incepea sa invadeze teritoriile din jurul Germaniei.

Prima bomba atomica trebuia sa se foloseasca asupra Berlinului, dar Statele Unite ale Americii a esuat datorita faptului ca Armata Rosie a Uniunii Sovietice a capturat orasul german, astfel s-a ales ca in anul 1945 Hiroshima si Nagasaki, orase importante din punct de vedere militar din Japonia sa fie cele bombardate. Se sustine faptul ca cele doua orase au fost alese cu o scurta perioada inainte de bombardare, dar daca se face o scurta documentare se poate observa faptul ca totul era pregatit inca de la intrarea Americi in razboi dupa bombardarea de la Pearl Harbor.Hiroshima si Nagaski au fost ocolite constat de avioanele Aliatilor(America,Marea Britanie si Uniunea Sovietica) pentru a putea analiza puterea de distrugere a bombelor atomice care erau de 2000 de ori mai puternice ca o bomba oarecare iar efectele acestora au fost devastatoare.

Efectele bombelor atomice s-au simtit multi ani de zile, iar radiatiile radioactive emise de acestea au provocat de-a lungul anilor aparitia a diferite boli nocive asupra populatiei.

Chiar daca America a incercat sa mascheze aceasta hotarare de bombardare prin faptul ca au salvat peste un milion de soldatii americani,adevarata lor intentie era de testarea bombelor atomice asupra populatiei si efectelor acesteia.(Din pacate aceasta este America la care majoritatea viseaza)

In ziua de astazi in Hiroshima s-a ridicat o cladire dedicata special victimelor din august 1945 care au muritsau au fost raniti in explozia bombei atomice.

Intrebarea mea finala este : „Credeti ca a fost necesara folosirea bombei atomice?”

O dupa-masa placuta.

T.Bogdan

Anunțuri
Categorii:Istorie
 1. 16/12/2011 la 7:45 am

  Nu prea mai are importanta, daca a fost necesara folosirea unei astfel de bombe, mai ales ca deja a fost folosita. Intrebarea este ce a invatat omenirea din folosirea bombei atomice.

  • 09/01/2012 la 6:56 pm

   Omenirea a invatat un singur lucru dupa bombardament si mai exact ca bomba atomica=moarte, iar acest lucru reprezinta un mare avantaj pentru cei ce detin astfel de bombe catastrofale pentru ca reusesc sa tina lumea sub „papuc” si ofera numai strictul necesar pentru supravietuire.In principiu toti traim doar cat ni se da voie.

 2. ana
  22/04/2015 la 6:35 am

  eseu despre efectele bombelor atomice de la Hiroshima si Nagasaki daca se poate

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: