Prima pagină > Adevăr sau ficțiune ? > Triunghiului Bermudelor

Triunghiului Bermudelor

„Triunghiul Bermudelor unul dintre misterele lumii, oare este adevărat sau nu?”

Bună tuturor, în articolul acesta am să vă povestesc despre unul din misterele planetei, Triunghiul Bermudelor.Acesta mai este cunoscut și sub denumirea de Triunghiul Dracului, Zona Crepusculara, Pragul Iadului, Depozitul celor Pierduti sau Zona Deocheata , acesta este delimitat de Insulele Bermudelor, Porto Rico și Fort Laurderdale din Oceanul Atlantic   având o suprafață aproximativ de 1,3 milioane de km pătrați.Se știe că de sute de ani dispar vase si aparate de zbor fără să se mai găsească vreo urma despre acestea, mai au loc fenomene paranormale ieșite din legile fizicii iar de cele mai multe ori populația pune toate aceste mistere pe seama extratereștilor.Dar întrebarea este cum poate un asemenea loc plin de mister să rămână neelucidat, mai ales datorită tehnologiei pe care o deținem în ziua de astăzi și multe lucruri ar putea fi înregistrate iar ulterior studiate de oamenii de știință.Răspunsul o să  vi-l ofer eu, oamenii de știință ignoră aceste locuri misterioase pentru simplu fapt că evită să arate lumii despre ceea ce se întâmplă cu adevărat.

Pe lângă toate acestea am să vă dau și eu alte exemple despre care se întâmplă în Triunghiul Bermudelor:

1.Busola nu funcționează.

2.Radioul nu funcționează.

3.Există mereu o ceață deasă care reduce în totalitatea vizibilitatea oamenilor făcându-i să se învârtă în cerc.

Primele citate si dezvăluiri despre acest loc au fost făcute de însuși Cristofer Columb, navigator italiano-spaniol, care a susținut împreună cu echipajul său că a văzut animale ciudate și  „lumini ciudate dansând la orizont”.

În anul 1951 E.V.W. Jones a redactat în articolul său dispariția misterioasă a mai multor nave, aparate de zbor si ambarcațiuni de dimensiuni mici, toate aflându-se în acel moment în Triunghiul Bermudelor.Al doilea articol redactat despre acestă zonă misterioasă a apărut în anul următor 1952, într-un articol din revista „Fate” scrisă de George X. Sand care a descris mai multe dispariții din acea zonă.

După toate aceste evenimente care s-au întâmplat au existat mai multe teorii care să explice misterele care s-au înregistrat în această zonă, cum ar fi : extratereștrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, oameni răi cu aparate antigravitaționale sau alte tehnologii ciudate, vortexuri către o a patra dimensiune sunt ipotezele favorite ale scriitorilor de proză fantastică, câmpuri magnetice ciudate și flatulențele oceanice (gaz metan provenit de pe fundul oceanului) sunt explicațiile preferate de mințile mai tehnice și condiții meteorologice (furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari, curenți, etc.), nenoroc, pirați, încărcături explozive, navigatori incompetenți și nu în ultimul rând alte cauze umane și naturale sunt explicațiile date de investigatorii mai sceptici.

După toate acestea am să vă redactez și eu un caz mai aparte care a avut loc în  mai speciale :

1.În anul 1945, 5 decembrie 5 avioane ale armatei americane au dispărut într-o misiune de antrenament în timpul unei furtuni puternice.Cea mai logică explicație pentru această dispariție este aceea că compasul pilotului principal lt. Charles Taylor s-a defectat, defapt aceasta afirmatie nu este adevarată deoarece nu numai căpitanul Taylor avea compasul defectat ci și copilotul său, iar atunci când turnul de control i-a contactat amandoi au declarat ca busolele „au luat-o razna din bun senin”. Avioanele de antrenament erau echipate cu instrumente de navigare care să funcționeze bine.  Însă, chiar dacă toate cele 5 avioane au fost defectate sau ar fi rămas fără combustibil, aceste 5 avioane erau toate de tip Avengers și în cazul aterizărilor forțate, acestea erau capabile să plutească lin 90 de minute, iar echipajul era instruit să abandoneze avionul în 60 de secunde și plutele de salvare erau la îndemână.Și totodată avionul de salvare trimis pe urmele lor a dispărut și el într-un mod la fel de neclar.

Deci în cele din urmă totul va rămâne la latitudinea fiecăruia de a interpreta cele întâmplate și chiar mai mult de a crede sau nu în acest mister.

O seara plăcută.

T. Bogdan

Reclame
  1. 03/06/2013 la 8:01 am

    I must thank you for the efforts you have put in penning this
    blog. I am hoping to check out the same high-grade blog
    posts by you later on as well. In fact, your creative writing
    abilities has inspired me to get my very own site now 😉

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: