Prima pagină > Adevăr sau ficțiune ? > Există viață după moarte?

Există viață după moarte?

” Exista viață după moarte ? „

Mereu mi-am pus aceasta întrebare „Cum poate viața unei persoane să fie așa de scurtă?” totul să se deruleze cu un asemenea ritm rapid.Viața noastră este compusă doar din câteva momente mai importante ca :  nașterea , educația, căsătoria, bătrânețea și în final moartea.Dar dupa moarte ce este?Ce ne așteaptă?Să fie oare o lume spirituală unde doar sufletul nostru face pasul următor spre evoluție?

Din cele mai vechi timpuri acest subiect a ridicat mereu întrebări atât oamenilor de rând cât si oamenilor de știință. Multe ipoteze,experiențe ale oamenilor care au fost în moarte clinică susțin faptul că există viață dupa moarte, o viață spirituală lipsită de orice griji , dureri si apăsări sufletești unde aceștia se reîntâlnesc cu familile lor și cu persoanele dragi din timpul vieții, iar alți spre dezamăgirea lor ajung in locuri unde suferă dureri mult mai cumplite decât și-au putut ei imagina vreodată.

După toate articolele în legatură cu acest subiect putem clasifica „viața dupa moarte” în maxim 3 categorii :

1.Oamenii de rând : susțin existența vieții după moarte

2.Oamenii de știință : neagă cu vehemență existența vieții după moarte

3.Oamenii spirituali : care cred în existența unei lumii spirituale , mai exact evoluția sufletului

1.Oamenii de rând

Această categorie de oameni care cred că există viață după moarte sunt influențați de Biblie/Coran în care le este relatată existența a două tărâmuri : Rai(locul unde vor ajunge cei care nu au păcătuit sau si-au recunoscut faptele si acestea le-au fost iertate) și Iad(locul unde vor ajunge cei care și în ultima clipă a vieții lor nu se vor căi de păcatele care le-au săvârșit dea lungul vieții) unde vor ajunge după ce vor părăsi această lume terestră.

2.Oamenii de știință

Această categorie de oameni neagă cu vehemență existența vieții după moarte, pentru că aceștia susțin faptul că odată ce persoana a încetat să mai existe , întregul său organism s-a deconectat de la acestă lume pentru totdeauna, nefiind capabil să mai săvârșească alte lucruri.Oameni de știință au realizat o sumedenie de experimente pe pacienți care se aflau în ultima fază a vieții si au descoperit faptul că „lumina de la capătul tunelului” pe care susțin pacienții că o văd în momentul când aceștia își părăsesc corpul și se reîntâlnesc cu persoanele dragi este doar o reacție involuntară a creierului înainte de a se opri.

3.Oamenii spirituali

Nu știu dacă am găsit cel mai bun titlu de a clasifica aceast tip de mentalitate și concepție a oamenilor , în schimb am să vă explic la ceea ce am dorit să subliniez prin acesta categorie.Aceaști  oameni nu cred în existența a două tărâmuri Rai si Iad , nu cred că odată ce organismul s-a stins acesta nu mai are nici o reactie cu exteriorul, aceștia cred un singur lucru , sufletul omului se află pe pământ doar să se maturizeze și să își formeze principiile de bază a vieții iar in cele din urmă acesta să evolueze spiritual(în acel moment survenind decesul persoanei) trecând la un alt nivel de cunoștere a energiei și spiritualități universului în care ne aflăm.

Opinia mea despre toate acesta percepție a „vietii dupa moarte” este faptul ca fiecare persoană ar trebui să analizeze fiecare categorie înainte de a se clasa într-una dintre cele pe care le-am menționat  asigurându-se că îi este cea potrivită.

În ce categorie credeți că vă identificați?

O zi placută.

Reclame
 1. 24/09/2010 la 7:19 am

  Chiar nu conteaza in ce categorie credem noi ca ne aflam, pentru ca adevarul este unul singur. Problema de fapt rezida din identificarea gresita a omului cu corpul sau. Exista trei intrebari fundamentale la care ar trebui sa incerce sa gaseasca raspunsul orice om: 1. Cine suntem? 2. De unde venim? 3. Incotro ne indreptam?
  Problema e ceva mai complexa decat ai prezentat-o. Exista foarte multi oameni de stiinta care cred in Dumnezeu si in existenta vietii de dupa moarte. Dar pe undeva ai spus un adevar. Punctul de vedere rational, care s-a identificat foarte multa vreme cu oamenii de stiinta, sustine doar existenta unei lumi tridimensionale in care ne aflam. Desi adevaratii oameni de stiinta credeau in Divinitate sau spre sfarsitul vietii au ajuns sa creada. Un exemplu elocvent ar fi Einstein.
  Iar din punct de vedere spiritual orice religie sau sistem filosofico-religios sustine ideea unui om dincolo de corpul sau, adica spirit, si de aici numim pe cineva a avea inclinatii inspre domeniul spiritual, opus celui material.
  Discutia e foarte larga pentru a o trata aici.
  Toate bune!

 2. 24/09/2010 la 7:34 am

  Da intradevar cum ai spus si tu, marii oameni de stiinta au crezut in Adevarata Divinitate, nu ceea ce este redat intregii omeniri.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: