Prima pagină > Numerologie > Numărul Destinului

Numărul Destinului

Numerologia – numărul destinului

Numerologia este una dintre științele oculte, din păcate nu foarte cunoscută, dar este pe înțelesul tuturor.Aceasta studiază numerele și modul lor de a reflecta aptitudinile și trăsăturile unei persoane, determinând natura si drumul acestuia în viață.Aceasta este o știință complementară, având scopul de a te ajuta să te cunoști mai bine.

Numerologia nu ne prezintă viitorul, ci ne prezintă anumite potențialități individuale care trebuie exploatate, perioade nefavorabile din viață care pot fi trecute fără daune majore. În numerologie se iau în calcul două date principale:

1.Valoarea numerologica a numelui

2.Ziua de naștere a persoanei.

1.Valoarea numerologica a numelui

Numele pe care îl primim la naștere nu este o întâmplare, acesta ne contureaza personalitatea și într-o oarecare masură, ne prezice și ne influențează drumul in viață. Din acest motiv este foarte important ca viitori părinți să ia în calcul acest aspect.

Valoarea numerologică a numelui se calculează simplu, dupa exemplul care urmează, iar apoi se ia valoarea fiecărei litere din tabelul de mai jos:

Exemplu: Raluca= 9 (R) + 1 (A) + 3 (L) + 3 (U) + 3 (C) + 1 (A)= 20; 2+0= 2; Numarul este 2.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Numărul 1- Lider

Persoana care are acest nume are capacități de lider, curaj si energie ca să reușească orice își dorește în viață. Va deveni o figura puternică, pentru că știe să se impună în fața celorlalți și să-i influențeze. Ambiția îi propulsează pe culmi înalte, însă dacă lucrurile nu ies asa cum iși doreste, acest individ poate forța nota pierzându-și astfel mulți susținători. Printre defecte se evidențiază cel mai mult încăpățânarea și egoismul, iar atracția lor pentru extreme ii duce la agresivitate și individualism.

Numărul 2- Prieten de incredere

Numarul 2 este codul blândeții, prieteniei, farmecului, al omului înconjurat de prieteni și de simpatia lor. Această persoana depinde mult de mediu în care locuiește și de oamenii care o inconjoară. În general este o fire emotivă si  are nevoie de atenție de la cei din jur. În relații este constantă, tandră si sentimentală și știe să păstreze armonia. Defectele sunt pesimismul și timiditatea, iar de aici se naște nesiguranța în ceea ce face.

Numărul 3- Optimist incurabil

Numărul firilor artistice, cu înclinație spre comunicare, imaginație, optimism. Poftă de viață pe care o au acesti oameni se transmite celorlalți și asta ii propulsează spre lumea showbiz-ului. De obicei se simt atrași de arta dar s-ar putea descurca la fel de bine în orice domeniu își propun, doar să fie înconjurați de cât mai mulți oameni. Aceasta fire sociabilă și iubitoare tinde sa devină leneșă și superficială iar neseriozitatea îi poate aduce câteodată neplăceri.

Numărul 4- Realist

Acest număr aparține unei persoane cu picioarele pe pământ, care știe că pentru a obține ceva trebuie să muncească mult. I se potrivește orice meserie unde își poate demonstra perseverența, atenția la detalii, de obicei domenii tehnice. Mulți dintre constructori, ingineri, medici au acest număr al numelui. Fire exigenta, își alege prietenii cu multa atenție și se inconjoară doar de cei care se ridica la nivelul așteptărilor.

Numărul 5- Copil Minune

Purtătorul acestui nume a fost adus pe lume cu un scop important, pentru că are puterea de a schimba ceva. Este „ieșit din comun” pentru ca are puterea de a-i influența pe ceillalți si se afla întotdeauna in centrul atenției. Puterea de analiză și inteligență îl ajută să se descurce în orice situație, cu condiția să nu rămână agățat de trecut. În acest caz, va repeta unele greșeli la nesfârșit. Defectul cel mai mare este lipsa de concentrare, care duce la plictiseală si nerespectarea unor angajamente.

Numărul 6- Familist

Este persoana care se sacrifică și se dăruiește pentru ceilalți, ca să le fie lor bine. Își dorește echilibru, pace si liniște si mai ales o familie unită și este cea care îi ține pe toți împreună. Este o fire iubitoare, generoasă și prietenoasă, din acest motiv de obicei lucrează ca să ajute comunitatea, deși are puternice inclinații artistice. Din cauza că vrea să ajute, de multe ori se implică prea mult în viața celor apropiați si asta îi deranjează.

Numărul 7- Filozof

Numele celor care petrec mult timp analizând lumea și pe sine însuși. Au o inclinație naturală spre filozofie, misticism și o fire  în general misterioasă. Este unul din puținii oameni care pot studia și înțelege fenomenele dificile. Nu-si arata emoțiile, considerându-se raționali și calculați, însă astfel își țin prietenii la distanță. La un moment dat, riscă sa nu mai fie interesat de viața reala, să trăiasca doar in mintea sa, în ritmul său.

Numărul 8- Carierist

Aceasta persoană are un drum ascendent, își dorește să crească în ierarhia profesională și este în stare de orice pentru ca să reușească. Are succes în deosebi în funcția de manager sau alta funcție de conducere, știe să facă bani și să-i administreze. Cea mai mare calitate este aptitudinea de a-i intui pe ceilalți. Atunci când devine prea ambitioas, aceasta persoană poate fi materialist și chiar să uite de prieteni și de rude, pentru acest aspect.

Numărul 9- Sentimental

Numărul 9 aparține persoanei pentru care sentimentul vine înaintea gândirii raționale, are multe de dăruit și se dedica oamenilor ce îl înconjoară. Îi plac începuturile, proiectele noi și descoperirile, iar astfel i se deschide in față un drum profesional cu multe perspective. Din păcate, nu întotdeauna are răbdarea și perseverența să le ducă până la capăt. Egoismul îi va aduce neplăceri. Viața acestei persoane nu va fi ușoară, dar în schimb va fi foarte interesantă.

2.Ziua de naștere a persoanei

Numărul destinului este format din suma tuturor cifrelor care alcătuiesc data nașterii.Pentru a-l obține aduni aceste cifre, apoi aduni cele două cifre care formează rezultatul. Dacă ajungi la numerele 11 sau 22 te oprești. Dacă obții un alt numar format din două cifre, le aduni din nou până când obții un număr între 1 si 9.

De exemplu :

Ești născut pe data de 17 septembrie 1990:

ziua: 1+7=8

luna: 0+9=9

anul: 1+9+9=19=1+9=10=1+0=1

8+9+1=18=1+8=9

Numărul 11

Dacă ai obţinut rezultatul 11, unul din cele două numere maestre, eşti o persoană care dă dovadă de înţelegere şi cunostere mai presus de puterile celorlalţi. Atitudinea ta către viaţa este oarecum extremă. Eşti extrem de intuitivă, idealista, culta, ceea ce te face o persoană interesantă, neobişnuită care are multe de oferit. Ai o gândire profundă, şi fără îndoială îţi doreşti să rezolvi misterele vieţii. Inventivitatea te ajută să reuşeşti în viaţă, găsind rezolvări pentru toate problemele. Îi poţi ajuta pe ceilalţi folosindu-ţi calităţile de bun sfătuitor. Idealismul tău este orientat către oameni, iar spiritual umanitar va ieşi adesea la iveală. Aştepţi mult de la tine, dar şi de la cei apropiaţi.Pe de altă parte vei trece prin stări diferite, de la exaltare la depresie. Îţi vine greu să iei unele decizii şi să pui ordine în viaţa ta. Ai tendinţa să fii mereu nemulţumită de realizările tale şi de progresele pe care le faci. Planurile măreţe pe care le pui la cale sunt destul de realiste, dar uneori uiţi de unde ai plecat şi unde vrei să ajungi. Uneori nu poţi face diferenţa între realitate şi fantezie şi tocmai de aceea eşti o visătoare, îţi lipseşte spiritual practic. Nu eşti un lider înnăscut, dar eşti un vizionar şi o persoană talentată.

Numărul 22

Numărul 22 este cel mai puternic dintre toate numerele vieţii. Ai multe calităţi şi poţi ajunge foarte sus, dacă ai parte de educaţia adecvată. Ai o fire idealistă, dar bine ancorată în realitate, ceea ce îţi permite să îţi faci planuri mari, apoi să le duci la bun sfârşit. Poţi obţine succese mari, faimă şi prestigiu, dacă îţi doreşti asta şi dacă eşti gata să munceşti pentru asta. Evident, nu toţi cei care au numărul vieţii 22 ajung faimoşi, dar probabil ţi-ai dat seama încă din copilărie că poţi realiza tot ce îţi propui, fără prea mare efort.Poţi acumula foarte multe cunoştinţe şi în acelaşi timp ai calităţile necesare pentru a folosi ceea ce ai învăţat. Ai un scop precis în viaţă şi întotdeauna îţi iei îndatoririle şi obligaţiile în serios. Capacitatea de a-ţi controla emoţiile îţi poate fi de mare ajutor în afaceri.

Numărul 1

Dacă ai numărul vieţii este 1, ai dorinţe individualiste, ai nevoie de independenţă şi de împlinire personală. Cel mai mare scop al tău este acela de a deveni independenta, dar îl vei atinge în două etape. Mai întâi trebuie să înveţi să te bazezi pe propriile puteri fără să depinzi de alţii. Abia după aceea vei putea să-ţi încerci calităţile de lider. Mulţi preşedinţi de stat, directori de companii sau generali de armată au numărul vieţii 1. Ai calităţile înnăscute ale unui lider, dar ca să le poţi dovedi trebuie mai întâi să devii independenta. Multe personae îşi petrec întreaga viaţă încercând să elimine dependeta de alte personae, iar când, într-un final, reuşesc descoperă că nu mai au mult timp ca să se bucure de ea. Probabil că trăieşti într-un mediu în care este mai greu să fii independenta. Trebuie să găseşti modalitatea de a ieşi din el.

Eşti o persoană creativă, entuziastă şi cu multe planuri. Planuri pe care ai toate şansele să le duci la bun sfârşit pentru că eşti puternică şi hotărâtă. Ca un lider înnăscut vei tinde mereu să preiei controlul asupra oricărei situaţii. Ai multe idei originale şi ai toate şansele să inventezi un lucru nou sau să lansezi o idee nouă. Ai idei foarte puternice şi simţi nevoia să-ţi urmezi convingerile şi principiile în orice situaţie. Eşti ambiţioasa şi înţelegi sau trebuie să înţelegi că puţină agresivitate este necesară dacă vrei să reuşeşti. Deşi încerci să o ascunzi eşti destul de egoistă şi nu suporţi ca lucrurile să fie altfel decât vrei tu.

Numărul 2

Dacă ai obţinut numărul vieţii 2, eşti o persoană căreia îi place rutină. Îţi doreşti să poţi urma calea ta bine bătătorita şi familiară. Eşti un colecţionar pasionat şi foarte rar renunţi la ceva ce ar putea avea o valoare cât de mică. Eşti extrem de sensibilă şi echilibrată din toate punctele de vedere. Ai capacitatea de a vedea toate punctele de vedere în orice discuţie sau situaţie şi de aceea, vei fi căutată ca mediator în discuţiile sau certurile între prieteni. Eşti capabilă să rezolvi aceste situaţii cu mult tact. Întotdeauna îţi vei face griji pentru alţi şi îi vei ajuta. Ai o părere bună despre oameni, în general, dar în acelaşi timp aştepţi multe de la ei.Eşti sinceră şi deschisă în gândire, în vorbă şi în faptă. Vei reuşi în orice activitate care necesită contact cu oamenii, pentru că dai doavada de tact şi bune maniere. Nu eşti genul care să domine un grup sau o situaţie. Resuesti mereu să găseşti şi să menţii o situaţie de compromis şi să păstrezi armonia în mediul tău. Pasivitatea, stările de letargie şi apatie ar putea să-ţi creeze probleme. Uneori eşti pesimistă şi nu poţi vedea cu niciun chip partea plină a paharului.

Numărul 3

Numărul 3 se remarca prin expresivitate, sociabilitate, creativitate. Acesta este numărul multor actori, cântăreţi sau vedete TV. Eşti o persoană extrovertită, efervescenţă, veselă şi optimistă. Eşti foarte creativă şi te poţi juca cu cuvintele oricând, fie că scrii, ţii un discurs sau joci un rol. Dacă nu ajungi să lucrezi în show biz, meseria ta are o anumită legătura cu artă. Eşti mereu veselă, oricâte probleme ai avea şi cauţi compania unor oameni cu trăsături similare. Natura ta exuberanta te poate duce departe, mai ales dacă eşti capabilă să-ţi concentrezi energia şi talentul pe un anumit domeniu. Eşti caldă şi prietenoasă, deschisă şi sociabilă în orice împrejurare. Ştii să rezişti în orice situaţie şi nu-ţi pierzi niciodată optimismul şi simţul umorului. Manierele tale cuceresc pe oricine şi tu eşti conştientă de asta. Eşti genul de persoană care îi citeşte imediat pe ceilalţi. Trăieşti viaţa din plin şi nu îţi faci niciodată griji pentru ziua de mâine. Nu prea te pricepi la bani pentru că nu te interesează subiectul. Când îi ai îi cheltui, când nu-i ai nu-i cheltui.Există riscul să devii frivola, superficială şi să-ţi iroseşti calităţile. Îţi vine greu să te aşezi la casa ta sau să stai într-un loc, în general. Ai grijă să nu devii prea critică, prea nerăbdătoare sau intoleranta cu defectele celorlalţi.

Numărul 4

Sub numărul 4 se ascund persoanele cele mai practice şi cu picioarele pe pământ, aşa zişii stâlpi ai societăţii. Aştepţi de la tine tot atât cât aştepţi de la ceilalţi, uneori chiar mai mult. Ai genul de voinţa care este foarte des confundată cu încăpăţânarea. Odată ce ai luat o decizie vei face tot ce-ţi stă în putere să o urmezi până la capăt, fie că este cea corectă sau nu. Tenacitatea şi hotărârea ta merg uneori până la obsesie. Eşti un excelent organizator datorită spiritului practic şi abilităţii înnăscute de a vedea lucrurile în perspectivă. Poţi deveni un manager foarte bun, care ştie întotdeauna cum trebuie făcute lucrurile. Loială şi devotată, ai toate şansele să ai o căsnicie de invidiat. Prietenii pot fi puţini la număr dar sunt foarte apropiaţi, iar prieteniile tale durează o viaţă.Uneori nu reuşeşti să fii atât de diplomata cum ţi-ai dori. Te irita comportamentul superficial şi adesea nu te poţi abţine de la a face observaţii. Ai tendinţa să te laşi prada rutinei zilnice şi de aceea se întâmplă să ratezi ocazii importante care ţi se oferă foarte rar.

Numărul 5

Persoanele care au numărul vieţii 5 sunt foarte versatile şi cu un pronunţat simţ al aventurii. Eşti una din acele persoane care mereu încearcă să răspundă marilor întrebări ale vieţii. Vrei să fii în totalitate liberă şi independentă. Urăşti rutină şi nu poţi face o muncă plictisitoare care presupune aceleaşi activităţi în fiecare zi. Totuşi, eşti foarte comunicativa şi ştii cum să-i motivezi pe cei din jur. Probabil că eşti professor sau ţii vreun fel de cursuri.Simţul aventurii te duce pe cai încă neexplorate, fizic sau intelectual. Ai multe abilităţi şi talente, dar tocmai de aceea s-ar putea să ai probleme în alegerea unei direcţii. Oricum, orice ai alege, vei reuşi în mod sigur căci nu duci lipsa de ambiţie. Îţi place să trăieşti clipă, eşti veselă şi nu-ţi place să te gândeşti la ziua de mâine. Cauţi încontinuu compania persoanelor cu trsaturi similare, căci nu te simţi bine lângă cei serioşi şi pesimişti. Ai nevoie de libertatea exprimării, iar când ai ceva de spus îţi este greu să te abţii. Pentru că îţi place să-ţi trăieşti viaţa şi să te distrezi, este posibil să devii iresponsabila şi să neglijezi aspectele importante ale vieţii cum sunt carieră sau situaţia financiară. Căutând mereu noi aventuri şi noi ocupaţii vei începe să neglijezi sentimentele şi părerile altora.

Numărul 6

Cea mai importantă trăsătură a ta este simţul responsabilităţii, Eşti idealista şi trebuie să fii tot timpul de ajutor, altfel nu poţi fi fericită. Sfaturile tale sunt apreciate de cei din jur, la fel ca şi sprijinul moral pe care îl acorzi oricui, fără să stai pe gânduri. Prin puterea exemplulului şi asumarea responsabilităţii devii un bun lider. Tu eşti cea care ia asupra sa sarcina cea mai dificilă. Nu eşti genul de lider care pune în cârcă altora lucrurile neplăcute şi de fapt urăşti persoanele care au acest obicei. Compasiunea, bunătatea, generozitatea şi empatia sunt calităţile pe care ceilalţi le admira cel mai mult la tine. Dar nu duci lipsa nici de înţelepciune şi echilibru, care se manifestă de la o vârstă fragedă. Probabil că faimoasa prăpastie dintre generaţii nici nu a existat în familia ta, tu fiind genul de copil matur, capabil să înţeleagă problemele oamenilor mari.Eşti gata oricând să-ţi asumi responsabilităţi mari în comunitatea în care trăieşti, dar viaţa ta se învârte în jurul familiei, care este cea mai importantă pentru tine. Nu te lasa copleşită de responsabilităţi, învaţa să spui “nu” din când în când, mai ales că mulţi vor încerca să profite de bunătatea ta. Îţi va fi greu să faci asta, căci a refuza să ajuţi pe cineva sau a refuza o responsabilitatea te face să te simţi vinovată.

Numărul 7

Eşti liniştită, iubitoare, dar rezervată şi uneori prea gânditoare. Eşti o intelectuală studioasa şi nu accepţi nicio afirmaţie până când nu te-ai convins prin studii şi cercetări că este adevărată. Discuţiile despre subiecte pe care nu le cunoşti te fac să te simţi extrem de stânjenită şi eşti genul care dă fugă la dicţionar de câte ori aude un cuvânt necunoscut. Te enervează faptul că nu poţi cunoaşte tot, că nu poţi învăţa despre tot. De la o vârstă fragedă dai dovadă de înţelepciune şi inteligenta. Eşti o perfecţionista şi te aştepţi ca toată lumea să se ridice la standardele tale. Evaluezi orice situaţie nouă cu mare acurateţe, ceea ce te ajuta foarte mult la locul de muncă, oricare ar fi el.Nu ai foarte mulţi prieteni, pentru că nu laşi pe oricine să se apropie de tine, dar odată ce te-ai împrietenit cu o persoană vei reuşi să o câştigi pentru toată viaţa. Eşti o persoană rezervată, iar acest lucru este interpretat greşit, ca fiind aroganta. De fapt nu există nici urmă de aroganţă în caracterul tău, este doar o metodă de a-ţi ascunde nesiguranţa. De fapt ţie îţi place să fii singură să stai departe de evenimentele mondene, de locurile aglomerate. Poţi deveni foarte secretoasă şi pesimistă, introvertita, egoistă.

Numărul 8

Ai putea fi acuzată că te concentrezi prea mult pe lucrurile materiale şi mai puţin pe cele spirituale. Cu toate acestea, vei avea mari succese în ce priveşte situaţia materială. Eşti independenta, putenica şi comunicativă. Eşti cu picioarele pe pământ şi te implicit în atâtea activităţi practice, importante, încât nici dacă ai vrea să visezi cu ochii deschişi nu ai mai avea timp. Grijile tale se învârt în jurul banilor, administrarea sumelor de bani şi a puterii pe care ei ţi-o oferă. Statutul social este foarte important pentru tine, dar eşti gata să munceşti oricât este nevoie pentru a fi o persoană “cu greutate”. Realizarea de planuri nu este punctul tău forţe, tu te pricepi să le pui în practică, folosindu-ţi tenacitatea, influenţa şi puterea. Odată ce ai stabilit un obiectiv, acesta este ca şi îndeplinit, pentru că nu renunţi niciodată la ceea ce îţi doreşti cu adevărat şi eşti gata să îţi asumi oprice risc.Din dorinţa de a-ţi atinge scopurile cu orice preţ poţi deveni un mic dictator la birou sau în familie, iar personalitatea ta puternică îi poate pune în umbra pe ceilalţi. Eşti gata până şi să-ţi neglijezi familia, urmărind câştiguri materiale. Îţi ascunzi prea mult emoţiile, în încercarea de a-ţi atinge obiectivele, ceea ce poate duce la izolare şi singurătate.

Numărul 9

Eşti generoasă, de încredere şi plină de compasiune. Tinzi să devii prea sensibilă şi să te pierzi în contemplarea lumii, dar ai un simţ al dreptăţii foarte dezvoltat. Câştigurile materiale nu sunt foarte importante pentru tine, decât în măsura în care te ajută să ajuţi. Eşti gata oricând să renunţi la ceea ce ai, dacă asta va aduce zâmbetul pe buzele cuiva drag. Simţi o dorinţă puternică de a fi de ajutor până şi necunoscuţilor, dar de multe ori îţi vei da seama că se abuzează de generozitatea ta dusă până la extrem. Nu este nimic rău în a vrea să fii de ajutor, dar ai mare grijă asupra cui se îndreaptă compasiunea ta.Îţi faci prieteni foarte uşor, iar oamenii sunt atraşi ca de un magnet de personalitatea ta plăcută. II cucereşti aproape instantaneu şi cei mai mulţi vor rămâne lângă tine mulţi ani, având în vedere că nu primesc din partea ta decât sfaturi bune şi ajutor în orice moment. Cu un număr atât de mare de prieteni buni satisfacţiile sunt pe măsură şi în momentele dificile ai pe cine să te bazezi.

Din toate aceste documente care le-am adunat sper să vă regăsiți fiecare în numărul destinului dumneavoastra!

Reclame
Categorii:Numerologie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: