Prima pagină > Paranormal > Pădurea Baciului

Pădurea Baciului

Pădurea Baciu si misterele ascunse de aceasta !

Pădurea Baciu este cunoscută în întreaga lume datorită fenomenelor inexplicabile care se întâmplă în interiorul acesteia fie vizibile sau invizibile ochiului uman.Acesta se află pe coasta unui deal situată in orașul Cluj-Napoca.Primul lucru care îți atrage privirea odata intrat in Pădurea Baciu sunt copacii care au o formă deosebit de ciudată, deși se preconizează ca pădurea are o vechime de peste doua secole , majoritatea trunchiulor copacilor sunt crescute in cele mai ciudate forme posibile.Stejari care dupa aspectul scoarței, pare să aibă câteva decenii si care în alte locuri s-ar fi inălțat la câteva zeci de metri, aici sunt subțiri si contorsionati semănând mai degrabă cu niște tufe de jnepeni de pe crestele munților. Exista locuri in care mai multe trunchiuri cresc infasurate, strans lipite, impletite parca unul in jurul celuilalt. Alti copaci, ceva mai inalti, au o ciudata forma spiralata, semanand cu niste rufe stoarse de mainile unui urias.

Istorisirile locale susțin faptul că aceste fenomene inexplicabile care au loc in pădurea Baciu se petrec de o vreme destul de lungă.Prima aparație a fost sesizată în anul 1968 când  Emil Barnea a fotografiat un ozn. Dupa publicarea cercetărilor întreprinse  de biologul Alexandru Sift în pădurea Baciu, cercetătorul clujean adrian pătrut a facut investigații sistematice în zona si a scris chiar o carte in 1995 despre „Fenomenele de la Pădurea Baciu – Hoia”.

Ultimul ozn de deasupra pădurii Baciu a fost filmat in 2002 de către doi clujeni care locuiau la ultimul etaj al unui bloc de la marginea cartierului mănăștur. Aceștia au surprins pe pelicula timp de 27 de secunde evoluția pe cer a unui obiect luminos care avea forma unei tigări si o lungime de aproximativ 50 de metri. Ozn-ul a urcat si a coborit pe cer până când a intrat într-o masa de nori unde a dispărut.

În pădure există o zona magnetică pe o lățime de 300 de metri, unde nu cresc mușchi  și nici ciuperci. Lemnele sunt contorsionate, cele de esență tare nu pot fi tăiate cu securea. În aceea zona se întâmplă să plouă torențial, dar in afara ei nu cade nici un strop de ploaie. Unul dintre cele mai interesante fenomene paranormale întâlnite in pădurea Baciu îl reprezintă, de departe apariția in unele fotografii a unor asa-ziși „Îngeri păzitori”. Aceste entități invizibile cu ochiul liber pot fi surprinse doar de aparatul de fotografiat si au forma unor siluete umane. Cercetatorul Adrian Pătrut le-a botezat „structuri bioplasmatice”.

Cercetările derulate de clujeni timp de peste trei decenii au demonstrat ca Pădurea Baciu nu este singura zona “sensibilă”. Fenomenul OZN-urilor “invizibile” a mai fost detectat si in Pădurea Făget, la Grădina Botanică si lângă Cimitirul Central din Cluj. În interiorul Pădurii Baciu exista câteva zone pe care cercetătorii clujeni le consideră “deosebit de active”. Una dintre acestea este asa-zisa “Poiana Rotunda”, un luminis de forma circulară aflat aproape in centrul pădurii. Numeroase înregistrări s-au făcut si pe Dealul Hoia, in Valea Haitasului si in punctul Gura Baciului. În afara acestor puncte intens “circulate” s-au mai facut inregistrari fotografice cu OZN-uri “invizibile” in alte câteva luminișuri din pădure, dar si in interiorul ei, printre copaci. Chiar daca aceste “prezențe” nu pot fi văzute cu ochiul liber, adeseori în locurile in care s-a reușit înregistrarea lor fotografica cercetarile mai amanuntite au arătat că locul respectiv are o radioactivitate mai mare decat cea naturala, prezentă in mod normal in orice mediu.

Istorisiri

1.Într-o după amiază,în iulie 1953 biologul Alexandru Sift  pe când era incă elev in cursul unei plimbări la liziera Pădurii Baciu, a observat un obiect cenușiu, de forma unui “V” culcat, cu latura de 2-3 metri care cobora cu viteza către sol. La un moment dat, ciudățenia a aterizat exact intr-un tufiș, aflat la câteva zeci de metri distanță. Mânat de curiozitate, Sift s-a repezit către tufiș, dar acolo  stupoare: deși cu câteva clipe inainte il văzuse clar, obiectul dispăruse fără urma. Mirat, puștiul a luat un băț si a început să răscoleasca tufișul in căutarea ciudatului “V” căzut din cer. Spre uimirea lui, nu a găsit nici urma din obiectul văzut clar, cu doar câteva clipe inainte. În schimb, a constatat ca bățul devenea invizibil pe măsura ce-l băga in tufiș. Lucrurile au luat pentru el o intorsătura dramatică în momentul in care a văzut cu groaza  că nu doar ciomagul, ci si propriul său braț se făcuse nevăzut până dincolo de cot. Uluit, a rămas încremenit câteva clipe, timp în care totuși a avut timp să observe că pe brațul său trecerea de la vizibil la invizibil se făcea gradat, cu o zonă intermediară.  Apoi un suflu cald, iscat pe neașteptate dinspre tufiș, l-a aruncat câțiva pași înapoi. Ieșit din ciudata zonă de influență manifestată în jurul tufișului a constatat ca mâna ii redevenise vizibilă și și-o putea mișca nestingherit. Ajuns acasă a inceput să aibă dureri de cap, amețeli si frisoane. A doua zi a făcut febra si era atat de slăbit încât nu s-a putut ridica din pat. Toate aceste simptome au disparut treptat, dupa câteva săptamâni. Abia după mulți ani a aflat că suferințele erau aproape identice cu manifestarile “maladiei actinice” care apare in cazul iradierilor radioactive.

2.În lucrarea sa “Fenomenele de la Pădurea Hoia-Baciu”, cercetătorul Adrian Patrut descrie, pe larg, o întâlnire de gradul trei despre care i-au vorbit A.S si V.S., soția acestuia. Cei doi i-au povestit că  aflați într-o excursie în apropierea Clujului, în ziua de 20 iulie 1968, se uitau cu un binoclu puternic către liziera Pădurii Hoia, aflata la o distanță de 250-300 de metri. Acolo au văzut patru ființe cu aspect neobișnuit, dar evident humanoid. Raportată la alte obiecte cunoscute, înălțimea celor patru humanoizi a putut fi estimata la 1,3-1,4 metri. După aproximativ cinci minute, cei doi soți au observat că pe cer și-a făcut apariția un fel de balon strălucitor care, situat la o înălțime de circa 100 de metri, se deplasa cam cu 30-40 de kilometri pe ora. Ajuns deasupra locului în care se aflau cei patru humanoizi, ciudatul balon a ejectat  “una dupa alta și la intervale foarte scurte” cinci sfere mai mici, cu un contur slab luminiscent. La jumătatea traiectoriei descendente acestea au devenit invizibile, la fel ca și balonul mare din care proveneau. În același moment, cei patru humanoizi aflați pe sol au fost învăluiți de niste clopote aproape translucide care în câteva secunde au început să se ridice în aer, cu tot cu ei, iar la câțiva metri deasupra solului au dispărut complet.

Fotografiile multora dintre OZN-urile “invizibile” sunt prezentate înconjurate cu un fel de aură neagră care adeseori se prelungește din ele sub forma unor filamente de grosimi variabile. Toate acestea amintesc în mod surprinzător de “lumina neagră”, o forma specială de materie sau energie despre care se spune că ar fi fost obținută în ultimii câțiva ani, în diverse laboratoare militare ultrasecrete.

După toate aceste lucruri care am reușit să le găsesc despre acestă zonă, sunt dea dreptul uimit și fascinat de faptul cum acestea sunt „uitate” nefiind cercetate de oameni de stiință din zilele noastre pentru a verifica dacă fenomenele înregistrate sunt sau nu reale …

Reclame
Categorii:Paranormal
 1. 16/09/2010 la 8:04 am

  Ai fost cumva la fata locului?

 2. 16/09/2010 la 8:08 am

  Am avut oportunitatea sa ajung si la fata locului, dar nu am intrat in padure pentru ca nu cunosteam faptul de ceea ce se ascunde in ea.Stiam doar ca zona este incarcata energetic si in trecut au fost raportate aparitiile unor Ozn-uri.

 3. Alien4Good
  20/04/2011 la 1:26 pm

  Este adevarat ca au existat rapiri si disparitii misterioase in aceasta zona?

 4. 20/04/2011 la 7:15 pm

  Sincer nu am auzit sa fi existat rapiri sau disparitii doar faptul ca au fost observate in zona OZN-uri, dar cine stie poate au fost, orice este posibil atata timp cat nu suntem singuri in acest univers :).

 5. 27/07/2011 la 4:55 am

  eu sunt genul de persoana care crede lucrurile de genul asta si ozn-urile mi se par cel mai real lucru pentru ca nu s-a stiut niciodata daca suntem sau nu suntem singuri in unvivers.:)

 6. flori
  25/04/2012 la 9:43 am

  am fost anul trecut in luna august,era spre seara,ploua,am intrat in padure fara sa ma gandesc ca s-ar putea intampla ceva ciudat,dar la un moment dat am auzit voci de barbat,le-am auzit f bine,dar nu intelegeam ce se spune,erau niste voci precipitate,agitate(le-am auzit doar eu desi nu eram singura)inaintand in padure,la un moment dat a coborat peste mine un fascicul puternic de lumina(cerul fiind acoperit de nori si ploua)Ulterior cand am vazut pozele,fiindca am facut si fotografii,deasupra mea si a unei fete,au iesit niste globuri mici de lumina.Eu cred in aceste fenomene,cred ca poate exista un univers paralel,dar nu m-am gandit ca pot sa traiesc chiar eu aceste ciudatenii,daca pot sa le spun asa.intentionez sa ajung iarasi la padurea Baciu si stau cat mai mult posibil

 7. 11/05/2012 la 1:17 pm

  SI eu sunt genul care crede in aceste fenomene supranaturale si da , poveste cu Alexandru Sift cred ca este reala deoarece s’au observat multe OZN-uri in zona … padurea .. sau cel putin un loc mai special a devenit foarte energetic , in acest loc intamplandu-se lucruri ciudate . Nu suntem singuri in univers , nu am fost niciodata … ET ne vegheaza ca sa vada stilul nostru de viata …. ne cerceteaza , ei sunt cu mult mai destepti ca noi si cu mult mai puternici … dar nu ne fac nik deoarece ei invata stilul nostru de viata ca sa traiasca si ei aproape la fel ca noi . Nush sigur dak este intradevar real ce am zis dar 90% asa cred…

 8. Aha...
  13/09/2012 la 10:50 pm

  Si eu am intalnit un „ET” pe facebook.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: